Waar Iris komt, daar bruist het!

Na mijn studie Nederlands heb ik me verder gespecialiseerd in creatief schrijven. Ik nodig deelnemers aan mijn workshops en weekends uit om zichzelf te leren kennen via de weg van de pen. Dit doen we met behulp van allerlei creatieve oefeningen waar op ieder niveau in te stappen is. Jaja, werken met mij is LEUK! Met mij aan je zijde, zul je merken dat er meer uit je creatieve pen komt dan verwacht.

Naast creatief schrijven, heb ik ook een goed ontwikkelde ‘geitenwollensokkenkant’. Vanaf mijn veertiende bewandel ik ook het spirituele pad. Hierin vind ik het prettig om in de West-Europese tradities te duiken. Ik heb een goed ontwikkelde intu├»tie en ben niet bang om hierop te vertrouwen. ‘Hoofd in de wolken, voeten op de grond,’ omschrijft mij daarbij goed. Dat betekent voor mij dat ik voel met mijn hart, maak met mijn handen en ook altijd mijn verstand zal gebruiken.

Natuurlijk heb ik zelf ook wel eens wat geschreven, zoals een serie columns voor de kranten van het Mediahuis en een paar toneelstukken. Verder schrijf ik ook korte verhalen, met name (hoe contradictioneel) kinderverhalen over een klein bloemenmeisje en erotiek. Toch zit mijn drive in het werken met mensen. Dat doe ik verder ook nog met pubers als docent Nederlands. Ook die pubers krijg ik graag aan het schrijven. Na een aantal lessen schrijven met ‘mevrouw De Wit’, ligt hun hart al snel op tafel. Een beetje onconventioneel voor een docent misschien, maar zoals ik al aan het begin zei: waar Iris komt, daar bruist het.