Regelmatig geef ik schrijfweekenden, die ontzettend leuk zijn, en losse workshops die eigenlijk ook hartstikke leuk zijn! We schrijven altijd naar zelfbewustzijn. Via de hand luisteren we naar het hart.

Op deze pagina houd ik je op de hoogte van de komende weekenden of workshops. Tickets zijn meestal te koop via Hipsy.

Najaar 2024

In het najaar is het weer tijd voor een heerlijk schrijfweekend. Het thema verlangen zullen we gaan onderzoeken door verschillende schrijfoefeningen, meditaties en wandelingen te doen. Aan het eind van het weekend weet je niet alleen waarnaar je verlangt, maar ook hoe dit er concreet uitziet.

Neem contact op als je interesse hebt!

Activiteiten die al geweest zijn

Wil je ook eens zoiets als dit? Neem dan gerust contact op.

1-5 mei 2024: Spring Flower!

Tijdens Spring Flower geef ik een workshop creatief schrijven samen met mijn dochter Johanna! Daar zie ik echt heel erg naar uit. We gaan schrijven en verkennen daarbij het pad van de vrouw. Hoe ga je van meisje naar moeder naar crone? Kom het mee ontdekken en ga gezellig mee naar dit toffe festival!

Ik geef op dezelfde gathering een workshop voor volwassen vrouwen. Deze workshop zal een voorbereiding zijn op het weekend van komend najaar met als thema verlangen.

22-24 maart 2024: Sensual women into writing weekend!

Bij de aanvang van de lente bruist het en ik heb zoveel zin in het nieuwe schrijfweekend! We gaan sensueel en vrouwelijk schrijven. Van vrijdagavond tot zondagmiddag dompelen we ons onder in een bad van inkt, lekker eten en goed gezelschap. Wil jij je vrouwelijkheid voelen en nog dieper duiken in je seksualiteit? Dan is dit weekend zeker iets voor jou! Ik geloof in een innerlijke reis die je dieper naar je verlangens brengt door te schrijven. Dichter bij je hart dan via de pen kom je nauwelijks.

In het weekend begeleid ik je reis naar binnen door verschillende korte schrijfoefeningen te geven. Die wisselen we af met uitwisseling, zodat de creativiteit en zindering echt gaat bruisen. Het weekend is er niet op gericht om een boek te schrijven of een betere schrijfster te worden. Het gaat om voelen, om dichter bij jezelf komen. Dichter bij de vrouw die jij diep van binnen bent, een sensuele, mooie vrouw die iets te zeggen (schrijven) heeft.

Er is een veilige ruimte om te schrijven over iedere manier waarop jij seksualiteit beleeft. Kinky, vanilla, rustig, ruw, alles mag er zijn. Je ontdekt al schrijvend meer over je seksuele vrouwelijke kern. In een veilige omgeving van sisters zul je ervaren hoe het is om geliefd te zijn en gehoord te worden in de woorden die jij op papier zet. We zoeken de rust op om ons zinnelijke zelf te ontmoeten. Alle seksualiteit is daarbij welkom: van bdsm/kink tot tantra tot vanilla tot energetische verbindingen. Op papier mag je alles ontdekken wat je ooit eens onderzocht wil hebben.

Tijdens het weekend creëren we een sisterhood en delen we onze verhalen regelmatig. Als space holder zorg ik daarbij voor een veilige omgeving waarin je echt jezelf kunt zijn. Zo kun jij je bezighouden met je persoonlijke reis. Er zullen momenten van stilte zijn, maar ook van plezier en lachen. Je wordt uitgenodigd om met je volledige zelf in deze ruimte te zijn. Wees welkom!

11-12 februari 2023 – Heel je hart

Heel je hart. Met die woorden in gedachten schrijven we ons met een groep van ongeveer 8 vrouwen de lente in. Met heel ons hart, door de pen, naar het papier. We gaan daarbij op weg naar onszelf, als hele vrouw. We dompelen ons onder in een bad van inkt, lekker eten en ruimte om alleen met onszelf bezig te zijn. Van zaterdagochtend tot zondagmiddag gaan we door te schrijven met heel ons hart, naar ons hart.

Mijn schrijfretraites kenmerken zich door met heel veel lol schrijven en je creativiteit naar boven halen. We doen korte schrijfoefeningen die erop gericht zijn om je plezier in schrijven naar boven te halen. Je hoeft dus geen ambitieuze schrijfster te zijn, je hoeft ook geen schrijfster te willen worden; we gaan geen boek uit de grond stampen. Leer je ‘beter’ schrijven? Ja. Ga je plezier hebben in schrijven? Absoluut. Ben je twee dagen lekker weg en word je in de watten gelegd? Zeker weten!

Het thema van deze retraite is ‘heel je hart’ en wat dat mag brengen, weet ik zelf ook nog niet precies. Naast mijn voorbereiding kijk ik namelijk altijd naar wat er nodig is en leeft in de groep. Spreekt het thema je aan? Dan zul je zeker aan je trekken komen. Wil je vooral lekker schrijven en spreekt mijn werkwijze je aan? Dan zul je het zeker naar je zin hebben. Tussen de oefeningen door krijgen we heerlijk biologisch en vegetarisch eten, kunnen we wandelen in de tuin en vinden er mooie gesprekken plaats.

Wat deelneemsters over eerdere edities zeiden:

‘Ik voelde me er echt heel fijn en veilig. De sfeer was super!’
‘Ik vond de schrijfoefeningen op zaterdag heel inspirerend, ze hielpen
zeker om in de juiste mindset te komen én om elkaar beter te leren
kennen.’